keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Mimi Alford: Salaisuus sydämessäni: presidentti Kennedy ja minä


Mimi Alford oli 19-vuotias, kun hän pääsi Valkoiseen taloon lehdistösihteeriksi ja jo neljäntenä työpäivänään hänellä oli seksisuhde presidentti John F. Kennedyn kanssa. Suhde kesti puolitoista vuotta, eikä se vuotanut julkisuuteen ennen kuin vasta vuonna 2003.

Alford kertoo kirjassaan Salaisuus sydämessäni (Otava 2012), kuinka kaikki sai alkunsa, kuinka suhdetta pidettiin yllä ja kuinka kaikki lopulta päättyi. Sen lisäksi hän kertoo myös siitä henkisestä kamppailusta, jota hän kävi itsensä kanssa salaisuutta kantaessaan ja lörpöttelee kaikenlaista muutakin myöhemmästä elämästään: lomamatkoistaan, asuinpaikoistaan (huom! erittäin arvostetuilla asuinalueilla) sekä mies- ja työkuvioistaan.

Alfordin kirja ei ole erityisen hyvä varsinkaan kerronnaltaan. Puutteistaan huolimatta se oli kuitenkin kirja, jonka luin loppuun, vaikkakin vähän kärvistellen. Kiinnostavuus kirjaan syntyi toisesta ”päähenkilöstä” eli karismaattisesta ja vähän mystiseksi jääneestä presidentti Kennedystä. Mimi Ahlford selvästi palvoi ja palvoo edelleen presidenttiään siitäkin huolimatta, että tämä näyttäytyy muutamaan otteeseen suorastaan yököttävänä vallankäyttäjänä. Ahlfordin naiivi ihailu aika niljakkaaksi osoittautunutta presidenttiä kohtaan jättää jälkeensä hämmennyksen.

Tartu tähän:

1. Jos John F. Kennedy kiinnostaa sinua.
2. Jos pidät helposti lähestyttävistä tositarinoista.
3. Jos kömpelö kerronta ei häiritse sinua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti