perjantai 16. elokuuta 2013

Lukuneuvojana lastenkirjailija Timo ParvelaSuomen suosituimpiin lastenkirjailijoihin lukeutuva Timo Parvela harrastaa hänkin – yllätys yllätys – lukemista. Aikuisten kaunokirjallisuuden parissa hän rentoutuu mielellään, mutta lasten- ja nuortenkirjoihin ei harmikseen juurikaan ehdi perehtyä.

Parvela on tuttu erityisesti huippusuosituista Ella-kirjoista sekä hullunkurisen kaksikon Maukan ja Väykän seikkailuista. Kesällä 2013 ilmestyi uusin osa Ella- sarjaan, jossa Ella ja kaverit menevät metsään (2013 Tammi) sekä Maukan ja Väykän satukirja (2013 Tammi). Lukuneuvoja suosittelee molempia kaikille laadukkaan kotimaisen lastenkirjallisuuden ystäville! Molempien parissa viihtyvät takuulla sekä lapset että aikuiset.
Timo Parvela suosittelee:

1. Elif Shafak: Kirottu Istanbul (2012 Gummerus) ja Kunnia (2013 Gummerus)

“Kesällä innostuin Elif Shafakin kirjoista. Pidin kovasti hänen tavastaan kuljettaa rönsyilevää tarinaa, joka leviää kuin turkkilainen suku maailmalle. Myös kirjojen teemat, suvun kunnia ja armenialaisten kohtalo, olivat kiinnostavia ja valottivat noita asioita ihan uudesta kulmasta.”

2. Khaled Hosseini: Ja vuoret kaikuivat (2013 Otava)

“Shafakin kirjat ovat hyvin samantyyppisiä sekä kerronnaltaan että teemoiltaan kuin tämä Khaled Hosseinin uusin. Hyvä kirja tämäkin.”

3. Markku Ropponen: Kuhala ja jokimurhat (2013 Tammi)

“Markku Ropposen Kuhalat ovat ikisuosikkejani aivan ainutlaatuisen värikkään ja hykerryttävän kielensä ansiosta.”

Hyviä lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti