maanantai 23. syyskuuta 2013

Lukuneuvojana kansanedustaja Antti Kaikkonen


Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonenkin on lukumiehiä. Vaikka työ eduskunnassa on kiireistä, hän yrittää aina löytää aikaa myös lukemiselle. Blogini lukijoille hän  poimi lukemiensa kirjojen joukosta viime vuosien parhaat elämykset.

Antti Kaikkonen suosittelee:

1. Kari Hotakainen: Jumalan sana (2011 Siltala)

“Kirja kertoo hersyvästi tämän ajan ilmiöistä, rahan ja työn perässä juoksemisesta. Hotakainen havainnoi tarkasti yhteiskuntaamme satiirisella tyylillään. Pienet lauseet nousevat suuriksi, suuret pieniksi, kuten ihmisetkin.”
Kenelle? “Suomesta, yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostuneille.”
2. Sofi Oksanen: Puhdistus (2008 WSOY)

“Yksi vuosituhannen alun merkittävimmistä suomalaisteoksista. Puhdistus kertoo Viron lähihistoriasta yksittäisten ihmisten elämänkohtaloiden kautta. Teos auttaa ymmärtämään, että Suomen tie on sittenkin ollut onnekas, mutta maailmassa edelleen parantamista.”
Kenelle? “Hyvän kirjallisuuden ystäville, mutta rajun sisältönsä vuoksi ei ehkä kaikista herkimmille.”
3. Sixten Korkman: Talous ja utopia (2012 Docendo)

“Korkmanin teos kävisi tämän ajan talouden ja politiikan perusteokseksi, jopa oppikirjaksi. Talous on pontimena päätöksenteossa kaikkialla, siksi sitä on syytä ymmärtää, halusi tai ei. Korkman avaa haastavaa talouspolitiikkaa termistöineen kansankielelle, yllättävänkin mielenkiintoisella tavalla.”
Kenelle? “Taloudesta ja politiikasta kiinnostuneille. Päätöksentekijöille eri tasoilla.”
4. Mikko Rimminen: Nenäpäivä (2010 Teos)

“Rimmisen kieli on omaleimaista ja nerokasta, vahvasti elämänmakuista. Arjen pienet asiat saavat vahvat värisävyt. Kenties Nenäpäivän viesti on pohjimmiltaan sama kuin Veikko Lavillakin: Jokainen ihminen on laulun arvoinen.”
Kenelle? “Ihmisistä ja elämästä innostuville, arjen ja elämän ystäville.”

Hyviä lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti