tiistai 30. lokakuuta 2012

Lukuneuvoja palveluksessanne!

Tämä blogi on syntynyt ennen kaikkea rakkaudesta kirjoihin ja intohimosta lukemiseen.  Mutta se on syntynyt myös toisesta syystä. Olen nimittäin huomannut vuosien varrella sekä työssäni lukemista etsivien ihmisten parissa että ystäväpiirissäni, kuinka hukassa ihmiset oikeasti ovat valtavan kirjatulvan keskellä. Kiireisellä nykyihmisellä ei ole aikaa seurata sitä, mitä kirjallisuuden kentällä tapahtuu, saatikka pohtia sitä, mikä kirja sopisi juuri hänen lukumakuunsa, elämäntilanteeseensa ja sen hetkiseen tarpeeseensa. Ihmiset eivät tiedä, mihin kirjaan heidän kannattaisi tarttua juuri nyt; minkä kirjan jaksaisi lukea loppuun väsyneenäkin; mikä kirja koskettaisi, naurattaisi, itkettäisi; mikä kirja antaisi ajateltavaa tai veisi vain hetkeksi mukanaan.

Sen lisäksi, että ihmiset etsivät hyvää luettavaa itselleen, he etsivät usein luettavaa myös toisilleen. Epätoivoiset äidit ja isät etsivät kirjoja teini-ikäisilleen, jotka eivät lue mitään. Äidinkielenopettajat yrittävät löytää kirjallisuutta, joka oikeasti innostaisi nuoria esitelmäntekijöitä. Taaperoiden vanhemmat etsivät kirjallisuutta, joka toimisi ääneen luettaessa. Keski-ikäiset etsivät luettavaa ikääntyneille vanhemmilleen, jotka eivät enää itse pääse tekemään valintojaan. Perheenäidit toimivat usein koko perheen lukuvastaavina ja yrittävät jatkuvasti täyttää myös muiden kuin itsensä lukutoiveita - ja tarpeita.

Etsitpä sitten luettavaa itsellesi tai muille, toivon blogini auttavan sinua löytämään haluamasi. Toivon myös, että blogini ansiosta uskallat joskus kokeilla jotain täysin uutta. Ennen kaikkea toivon, että onnistun kirjoituksillani herättämään kiinnostuksen kirjoihin, innostamaan, koukuttamaan ja tarjoamaan monenlaisia lukuelämyksiä monenlaisille lukijoille. 

Tervetuloa mukaan!


4 kommenttia:

 1. Tämä oli blogi loistava löytö juuri ennen joulua. Omaankin joulunautintooni kuuluu lukemiseen uppoutuminen, ja vinkeistä innostuneena tein kirjastoon heti monta varausta. Kiitos kiehtovista vinkeistä ja nautinnollista joulun aikaa bloggaajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi ja mukavia lukuhetkiä joulunpyhiksi!

   Poista
 2. Hienoa, juuri tällaista kirjablogia tarvitaankin! Kirjastoihmisenä itsekin olen kiinnostunut siitä, miten välittää romaaneista pelkkien aiheiden ja sisältöjen lisäksi lukukokemuksia, eli mm. sellaisia juttuja, joita tagisi edustavat! Jokaiselle lukijalle kirja - todellakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katariina ja pahoittelut, kun vastaan sinulle vasta nyt. Aloittelevana bloggaajana olen sählännyt blogipohjan kanssa vaikka miten ja nyt vasta kommenttien seuraaminen ja niihin vastaaminen ja alkaa hahmottua.

   Kiitos positiivisesta palautteestasi! Olen itsekin työssäni huomannut, että ihmiset etsivät kirjoja joskus kummallistenkin kriteerien kautta ja oikeastaan aika harvoin aiheen mukaan. Kiva kuulla siis, että olen tagieni kanssa oikeilla jäljillä. Toivotan sinulle oikein antoisaa uutta vuotta ja mielenkiintoisia lukuhetkiä!

   Poista