sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lukuneuvojan kasvojenkohotus

Blogini pölyttynyt ilme on häirinnyt minua jo jonkin aikaa. Yläpalkista on puuttunut kuva ja taustan kellertävä sävy on tökkinyt. Sopivaa kuvaa olen etsiskellyt omien räpsyjeni joukosta, mutta mikään ei ole tuntunut siltä oikealta.

Mielikuvissani näin rauhoittavan maisemakuvan, jota katsomalla voisi virittäytyä lukemattomien lukuelämysten maailmaan. Hengittää syvään ja rauhoittua. Kuvitella itsensä maiseman eteen kirja kädessä. Vihdoin löysin mielikuviani vastaavan täydellisen kuvan. Kiitos ihana Mikko!

Koska en ole mikään tekniikkavelho, olen hieman pelännyt myös sitä, että sorkkimalla blogini ulkoasun asetuksia, teen jotain peruuttamatonta, enkä saa enää takaisin edes vanhaa tylsää ilmettäni. Pahimmissa kauhuskenaarioissa tulen kokeiluillani tuhonneeksi kaikki tekstit ja kolmen vuoden työn.

Apu tähän ongelmaan löytyi lähempää kuin olisin uskonut. Manatessani asiaa päivällispöydässä, teini-ikäinen tyttäreni totesi homman olevan helppoa. Monella hänen kavereistaan on omat blogit ja bloggerin ominaisuudet tuttuja sitä kautta hänellekin.

Kävimme yhdessä blogini kimppuun ja viiden minuutin kuluttua ilmeeni oli raikastunut juuri sellaiseksi kuin olin sen toivonutkin muuttuvan. Kasvojenkohotus oli yhtä helppoa kuin heräteostosten tekeminen kirjamessuilla!

Toivottavasti ulkoisesti uudistunut Lukuneuvoja miellyttää myös teidän silmäänne!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana kuva ja uusi ilme!
  Minusta on kiva vierailla blogissasi, sillä kirjoituksesi ovat sopivan napakoita ja henkilökohtaisia. Ja nuo suositukset lopussa eri kohderyhmille on mainio idea.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tuossa rannalla olisi just hyvä istua lueskelemassa. Meri on niin ihana kaikissa valaistuksissa. Olen samaa mieltä Paulan kanssa, pidän sopivan tiiviistä arvioistasi.

  VastaaPoista
 3. Kiva ulkoasu :) Kuva sopii tähän vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 4. Heissan,

  Kiitos kaikille! Kasvojenkohotukseni sai odottaa aivan liian pitkään. Kunpa olisin älynnyt kysyä teiniltäni aiemmin neuvoa teknisiin juttuihin.

  Ajatuksissani on vaihtaa kuvaa aina vuodenajan mukaan. Tästä syksyisestä maisemasta saamme nyt nauttia ainakin jouluun saakka :)

  Mukavaa lukuelämysten täyteistä viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista