torstai 4. huhtikuuta 2013

Lue - se kannattaa!


Kaunokirjallisuuden lukeminen ei ole mitään nössöjen puuhaa, vaan järkevän nykyihmisen valinta, koska...

1. Lukeminen tutkitusti rentouttaa. Tarinan avulla pääset elämään hetkeksi toisten hohdokasta elämää ja irti omasta harmaasta arjestasi.

2. Lukeminen kasvattaa sanavarastoa. Kun luet joka päivä 15 minuuttia, luet vuodessa yli miljoona sanaa. Kirjoitat parempia työhakemuksia ja pärjäät paremmin Aliaksessa.

3. Kaunokirjallisuuden avulla opit hauskasti ja helposti faktoja eri aikakausista ja historiallisista henkilöistä, sillä kirjailijat eivät halua jäädä nalkkiin huonosti tehdystä taustatyöstä.

4. Lukemalla pääset matkustamaan maailman ympäri. Älä ota pikavippiä Intian matkaa varten, vaan hae kirjastosta kirja ja lähde reissuun nojatuolissasi. Ei kaduta jälkeenpäin.

5. Kirjallisuus on hyvä small talk –aihe. Kirjoja lukeneen on helpompi aloittaa keskustelu ventovieraiden ihmisten kanssa. Lisäbonuksena voit vaikuttaa myös astetta fiksummalta.

6. Lukeminen opettaa empatiaa. Kun itket romaanihenkilön kurjaa kohtaloa, ymmärrät paremmin myös oikeiden ihmisten tunteita. Ehkä parisuhteesikin paranee.

7. Lukeminen kasvattaa kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä. Tarvitset takuulla molempia elämässäsi ja varsinkin Hulluilla Päivillä.

8. Lukemalla paljon opit lukemaan nopeammin ja tehokkaammin. Hektisessä nykymaailmassa molemmat taidot ovat valttia.

9. Lukemalla kirjan voit tehdä vaikutuksen ihastukseesi. Tyttö vaikuttuu takuulla enemmän siitä, jos poika on lukenut kirjan kuin laskenut mäkeä alasti ämpärissä.

10. Ikiaikaiset tarinat kertovat totuuden elämästä. Ne kertovat siitä, mistä tulemme, keitä olemme ja mihin menemme. Niistä löydät myös oman tarinasi ja totuutesi.

Ota siis kirja käteen ja lue itsesi paremmaksi ja fiksummaksi ihmiseksi! Jaa tämä kaikille niille, joiden toivoisit lukevan enemmän.

2 kommenttia: